вербален

прил. - словесен, устен

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • вербален — (лат. verbalis) 1. што се состои од зборови, устен …   Macedonian dictionary

  • вербален деликт — прав. престап направен со пишување или со зборување, со кој се навредуваат системот и институциите на државата или се вознемирува јавноста …   Macedonian dictionary

  • словесен — прил. вербален, устен, езиков, словен прил. теоретичен, духовен, нематериален …   Български синонимен речник

  • устен — прил. вербален, словесен …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.